~~~
Po paprsku
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Když oblohu modrou
slunce svit rozzáří
po každém paprsku
sluneční víly přitančí,
ty zlehka dosednou
na stromy,keře,louky
a teplou dlaní pohladí
ptáky,motýli i brouky.
Pak do tance se dají
v zemi všechno ohřívají
a na co víly usmějí se
to krásně rozkvete se.
- - - -
„Tak kvete plot a kvete lavička
rozkvetl děda a taky babička
drží se za ruce jako zamlada
rozkvetla jim dobrá nálada.“
- - - -
Ale teď vážně,
po zimě je slunce třeba
tak jako hladovému chleba,
víly jsou jenom v pohádce
s jarem se dají do tance.
A všem je krásně.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,