Svítání
~~~~~
Nad krajinou slunce svítá
den má vlasy ze zlata,
ranní rosou zem je krytá
slyšíte?
Vzhůru jsou i ptáčata.
Každý ptáček svoji lásku
ptačím trylkem přivolá,
ta sedne k němu na halouzku
peříčka si načechrá.
Pak má každé hnízdečko
nejedno ptačí vajíčko
a až nastane ten pravý čas
z hnízd je slyšet
mláďat hlas.
Každičký mrňousek hvízdá
hladově kouká se z hnízda,
kdo je moc zvědavý
a pozor si nedá
ách ne,
jak zralá hruštička
dolů padá.
Jak vyrostou
z rodných hnízd vyletí
do celého kraje se rozletí.
~~~~~~~~~~~
Tak jako všechny děti…
~~~~~~~~~~~~~~~