~~~
Žížala
~~~*~~~
Žížala,ta dělá díry v hlíně
jiné žížale vleze až do kuchyně
a ta se rozčílí,to se nedělá
kde to ta milá žížala viděla?
No kde,
píše se o tom v každém listě
hlavně v bobkovém,to ví jistě
"tak promiňte",povídá žížala
a do jiné kuchyně se taky dívala.
Začalo pršet,žížaly,honem ven
teď se od hlíny deštěm umyjem,
kokoko,slyšíte slepice,žížaly?
Ony pak tkaničky ze sebe dělaly.
No jo,žížaly.
Slepice přejde,nechá je být
ne rybář amatér...ty musí mít
a potom žížalu na háček navlíká
učí je plavat? Dělá jim plavčíka?
...Tak žížaly...půdu kypřily
potom se i plavat učily...
pak z háčku spadly na dno jezera
sám hastrman si z nich
tkaničky do bot udělá….
~~~~~~~