~~*~~
♥♥♥
Básník si verše
do notýsku psal
"O lásce"
kterou mu někdo vzal,
jen na ni myslí
smutek ho utrápí
do hospůdky zajde
není svatý.
Pak píše na tácek
v hospůdce malé
že miluje,
miluje,miluje,miluje
stále,
pod nosem
už má z piva pěnu
a píše verše
pro tu milou ženu.
Potom ten tácek
verši popsaný
a do růžové obálky
strčený,
bez adresy
a bez známky
hodí do poštovní,
do schránky.
Básník na odpověď
ale marně čeká
ta žena ho nechce.
Ona se té jeho lásky
a nikdo neví proč
asi leká…
~~~