~~~
Dnes kapky deště
letí z mraků
a letí jich víc a víc
ty kapky pak
klidně si padnou
i do květů slunečnic.
Ty květy hned
skloní své hlavičky
kde máme slunce?
Přemýšlí.
I když ta voda
kořenům se líbí
květy se po slunci
ohlíží.
Ta voda dešťová
sílu nám dává
šeptá zem,
keře i stromy,
kvítek se uzavře
velký i ten malý,
v dešti si vzdychne.
A co my?
Pro vás mám zprávu,
ševelí vítr,
mraky už vodu
nemají,
aby tu zprávu
teď všichni slyšeli
rozletěl se s ní
po kraji.
Radostí každý
květ se rozevře
schovaní broučci
odletí
a v čisté trávě,
v korunách stromů
kvítečku rozvitý,
jak je ti?
Teď už krásně.
A za chvíli s vánkem
fí…odletí…
~~~