***
Ponocný.
*********
Ponocný po noční
ten do „poledne“ spal
k večeru na noční
čilý pak naklusal.
Ulicí noční
pak procházel rád
kolikátá odbila
dal každému znát.
Dřív lampy rozžíhal
malinkým plamínkem
a moje „babička“
koukala okýnkem.
Zvoník zvon rozhoupal
do noci zpíval…
„modlitba noční
..odbila půlnoční“.
Po službě,po noční
přes den spí „ponocný“
~~~*~~~*~~~