Poupata.
--------
Kam se chodí broučci koupat?
Do rosy,do šípkových poupat,
to šípkové růže poupátko
rosu jim nechá,nakrátko.
Broučci si do té rosy skočí
snad si tam křidélka nenamočí?
A kdyby,to by jim nevadilo
sluníčko by je brzy osušilo.
Umytí,suší jinam se vydají
do růže rozvité zvolna si sedají.
Potom se rozletí o palouk dál
tam každý brouček dnes posnídal.
Večer jim světlušky svítily do očí
a spící broučky to asi vytočí.
Do kvítků zavřených
se honem schovali
a klidně do rána spali a spali...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
takové hezoučké,skoro se mi nechce napsat že broučci nemají křidélka ale krovky,nu nejsem botaanik,třeba se mýlím..dobrou noc broučkům
24.04.2012 21:35:25 | poeta