Rozmazaný svět
Anotace: ne všichni ho vidíme stejně ...
Rozmazaná záře reflektorů
a krátkozrací lidé
si nevidí na špičku nosu,
natož pak
do myslí druhých...
jak poznat,co chtějí,
a nemuset sklánět hlavu,
modlit se k apoštolům,
tázat se davu,
když jejich duše
(snad je to hřích)
mluví v šifrách...
pro dokonalé
a mají strach,
když vše je tak malé,
že zrakem nenajdou štěstí,
ni v zaprášených knihách,
že svět jim uteče
za viditelnou vzdálenost,
vyklouzne z pěstí,
a co jim zbyde,
jen pár kapek tuže
mluvících o neřesti
a statečnost
bude spíš k zlosti,
když ostatní se smějí
a myslí jen na sebe
už i ten pohled na nebe
je děsí,
všude jenom modrá
... a tvary žádné
Přečteno 415x
Tipy 14
Poslední tipující: vkl, V.N.Losinský, Kyška, Jeněcovevzduchukrásného, Amable seňor Marek, Draconian, stepni vlk
Komentáře (3)
Komentujících (3)