O labutích
************
Na břehu leží
pírko labutí
vítr na něj foukl
a pírko do vody odletí.
Ta smutná labuť
pak k pírku doplula
a svého druha
na vodě hledala.
Kde asi je
ten její milý
včera si tu
hnízdo postavili,
chtěli spolu vychovat
své děti labutí,
neboj se krásná.
On se neztratí.
Vidíš,
nad zámečkem letí
ten tvůj labuťák
na vodu dosedne,
má tě rád.
Partneři labutí
jsou si stále věrní
„bílí nebo černí“
a to se nikdy
nezmění.
…