…….
Dar
*****
Jako dar života
ber každý den
ať už ho prožiješ
v dobrém či zlém,
...raduj se z kytky
co právě rozkvete
hned bude pěkně
a líp na světě,
...raduj se z toho
když slunce hřeje,
raduj se z deště
co zem si přeje.
...Raduj se z lásky
co právě máš
třeba už větší
lásku nepoznáš.
Každý to štěstí
však nemusí mít
i bez velké lásky
jde taky žít.
Jako dar života
si každý den ber
někdo to nepozná
a to není fér,
ten se pak trápí
a žít ho nebaví
a jen přemýšlí
co život mu napraví.
Vždyť nemusíš mít
jako ta kočka
devět životů,
stačí mít ten jeden.
Že jsi dnes
a že jsi tu...
...