Trumpeta
********
V jednom velkém hradě
bydlí starý král
ten od rána do večera
na trumpetu hrál.
Hrál na ni tak hlasitě
že se každý bál
proto všichni utekli
sám zůstal pan král.
Velký hrad je opuštěný
pustý je i les
nepípne tam ani ptáček
nezaštěká pes.
Pan král z toho smutný je
proč to způsobil?
Tak zavolal všechny zpět
a trumpetu zahodil.
A hned všichni vrátili se
do hradu i lesa
zas tam bylo veselo
pan král z toho plesá.
Teď už žádné troubení
milý pane králi
v lese troubí jeleni
halali,halali...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,