Tak sama
**********
Stojí tak sama na záhonku
krásná,bílá,
na dlouhém stonku,
škoda ji utrhnout.
Vždyť tam je jak bílá královna
majestátná,hrdá a líbezná,
snad se ji
ani prstem nedotknout.
Ta jenom lásku mi předpoví
když se
okvětní lístky trhají,
„má mě rád anebo nemá?“
Kopretina však mlčí,
je jak němá,
„po jiné touží,
se mnou se souží?
Štěstí,neštěstí,láska,
manželství,
dítě a „…co víc?
Víc už nic.
Dnes už netrhám
bílé lístky kopretiny,
ty už tu nejsi
a není ani nikdo jiný,
jen v myšlenkách mi zůstanou
ty bílé kopretiny
co už nikdy nezvadnou…
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,