~~~
Třeba nám
***********
Třeba nám to teplé jaro
z léta tolik nepobralo,
slunce potom vystačí
země, déšť si posvačí.
Po dešťové svačině
roste všechno, né líně,
každý kořen, kořínek
všech roztodivných
rostlinek.
Lezou taky žížaly,
které deště vyhnaly,
potom jinde půdu kypří,
teď zůstanou prý u růží.
Jarní i ty letní deště
potřeba jsou ještě, ještě,
třeba nám to někdy vadí
a stěžovat si? Kdo poradí?
Na nádraží starý vrátný,
ten nám nebude moc platný,
to říkala už babička.
No jo, je to srandička.
Svatý Petr? Ten asi
už neplánuje počasí,
na lidstvo, na celé Zemi
naštvali se Ti na nebi.
Takže, jaro, léto, podzim, zima
nevymýšlej, je to príma,
a polehoučku všichni asi
na vrtochy zvykneme si...
~~~