Šípková růže.
**************
Ta růže ze šípku
co teď zrovna kvete
tam ve dne svatojánci
klidně si spěte,
až večer se rozsvítí
ta vaše malá světýlka
a prázdná zůstane
v tom šípku postýlka.
Ale ne nadlouho,
hned jiní broučci tam spí
malé berušky slunéčka
tam taky své sny sní,
ve snech si hledají
tu svoji osmou tečku
nebo se jim zdálo
jenom o sluníčku?
Svatojánci pak zavoní
šípkovým květem
dají se na cestu
večerním lesním světem
a v keřích rádi posvítí
všem co zbloudili
aby se dnes v pořádku
domů zas vrátili.
~~~