~~~
malíř
~~~*~*~*~~~
Tak modrou
si namaluji oblohu
a mám krásnou letní pohodu,
žluté
to bude polední slunce
a bílé nechám kopretiny
na zelené louce.
Červeně vybarvím vlčí máky
a moje ústa?
Vždyť ty víš že taky.
Do vlasů
si modrou mašli dám
a zvu tě na jahodový flám.
Co to?
Začaly padat kapky
jak z křišťálu
jenom tak něžně,pomalu,
pastelky pak musím ořezat
když budu duhu malovat.
Červené korále z jahod mám
a jednu po druhé
si ozobám,
jenom ty poslední co zůstaly
za výstřih mi padaly.
Do pusy si je milý posbíráš
ani tu poslední tam
nenecháš?
Po dešti zasvítí slunce zlaté
a ptá se...
jak se tam dole všichni máte?
***~~~*~*~*~~~***