Anotace: Když realita ukradne snění a spánek, přichází rozespalá ranní inspirace.
Jak holohlavá pravda saje mé rty,
tiše přivinutá, tělo na tělo.
Takhle mi tajně krade růžové sny,
aby jen v bolesti mé srdce utkvělo.
Načež růžová mění se na modrou,
to jen aby došla k jedovaté zeleni.
A já se ztrácím, ovládána osnovou,
a mé tlející tělo požírají jeleni.
Nic už není na svém místě,
a vroucí voda zalévá hnědý prach.
To jen vařím si kávu, jistě,
ta probudí mne a sežehne můj strach.
Ráno básníka, děsivé a nádherné,
myšlenky na smysl, vždycky tak nezbedné.
Není nic čím bych je mohla zastavit,
tak dál jen přemýšlím,
nechci se napravit.