Pásla ovečky?
---
Proč pásla ovečky
v zeleném háječku?
Proč pásla ovečky
v černém lese?
V horách u salaše
lepší je tráva,
tam žádná ovce
strachy se netřese,
víc mléka dává.
Bača ten umí
brynzu na halušky
ostříhat ovce na čas
a večer tancuje u valašky
to je ten bača od nás.
V zeleném háječku
zas ovce pasou se
černému lesu se vyhnou,
ovčácký pes ten hlídá je
ať se ty ovečky nezaběhnou.
Pes mocně zaštěkal
kolem ovcí běhal
ty se pak houfují
k ohradě spěchají.
Sehnaly se všechny
ovečky šikovný?
Žádná v ohradě nechybí?
Musím je spočítat
a pak se uvidí.
Bača je počítal
a chyby nedělal,
ještě dvě poslední
bačo náš,bačo,neusni.
Ta sličná pasačka
našla si pasáčka,
ovečky nepase
s pasáčkem líbá se.
Zelený háječek
i ten les černý
pasáček pasačce
prý bude věrný.
…
…