Nejkrásnější dny
minuly v okamžiku
kdy se zavřela kniha
sundaly brýle
zhasla svíčka
zavřely se dveře
Následovalo ticho
paměť
stesk
víno
a žár
Ohně v krbu?
Zášti v našich očích?
Zlověstného mlčení?
Zestárnout je kumšt
a nic s tím nenaděláš
snad jen smířit rodinu
zaklepat
a usnout
Ještě že máme kosu
jinak bys pro ni musel
až na hřbitov