~~~~~
~(*o*)~
~/~~/~~/~
Hora,
ta má šaty z mlhy
na hlavě čepici sněhovou
střevíce snad z kleče
punčošky,
jsou bystřinou zdobenou.
Lem roucha
zapůjčí asi doliny
živůtek pak kamzíci zdobí
horu
snad loupe v kolenou?
Ale ne,to se jen kámen drolí.
Léto ji ozdobí protěží
sněhová čepice
ta však dlouho vydrží,
slunce dá hoře
ten pravý zlatavý jas
kdo hory miluje vrátí se zas.
I když to někdy chce
dost dlouhý čas…
Tam přijme od hory
zdravé povětří
ano,tak to má být,tak se to
patří…
~~~/~~~/~~~/~~~/~~~