Prozření
Přemýšlím. Snažím se přijít na to, co mi schází.
Rozhlédnu se a okolo mně slizký had se plazí.
Každý vidí v něm jen ohyzdnou příšeru.
Kousne mně a já se proberu!
Proberu se ze snu zlého do světa, kde všechno již zbledlo.
Kde naděje ztrácí se v dáli.
Kde lásku jen všichni hráli.
Jsem tady, ale duši mám daleko!
Mé tělo divoké zvíře si odvleklo.
Snažím se a přemýšlím dál.
Jako by si se mnou někdo hrál.
Hrál hru podivnou s představou mou.
Už nevím, co je dobré a co zlé.
Někdo do mě lije jed.
A přitom říká slova, co chutnají jako med.
Nechci ty lži poslouchat a slzy po tváři nechat stékat.
Už nevím, kdo jsem a jaký byl můj sen.
Ztrácím se sama v sobě.
Zatím co mé ostatky obracejí se v hrobě.
Jsem zlomená!
Křičím! Pláči!
Už dost, říkám znova.
Já nechci slyšet tato slova!
Komentáře (0)