JAKO STÍN
Anotace: Moje básničky pro radost i zamyšlení...
Ten obraz na chodníkové dlažbě,
je můj...
nebo patří světlu, kterému jen stojím v cestě?
Jsem pro něj překážkou či výzvou s otázkou
proč...
není vše jasné, když tak jasný má svit?
Kdo by si světla všim, kdyby tu stínu nebylo?
Kdo by řek ,já vím...
Aniž by viděl rozdílno...
I když stojím, stín se pomalounku mění
a v okolí zanechává pozdvižení.
Každý snad jednou pochopil
světlo a stín,
láska a čin.
že k sobě patří,
jak pokrevní bratři.
Obojí společně tvoří jeden pár,
nechat je osiřet, moc bych se bál.
Světlo bez stínu,
snad nikdy neshledáš.
A lásku bez činu,
jen stěží rozpoznáš.
o5ja
Komentáře (0)