OČÍM SKRYTÉ
OČÍM SKRYTÉ
**************
Mám svou pravdu za pásem
Se čtyřmi zásobníky
Pětaosmdesát poslů
štěstí leží v nich
S hlupáky se nehádám.
Též nečekám díky.
Rád každému splním, co mu
Vidím na očích.
*
Pravda. Černá matná slečna
nehovoří slovy.
Dlouho mlčí. Nechávám ji
mluvit závěrem
Nelze ji do nekonečna konejšit,
chce lovit
Tichem vlčím varuje a
černi valérem
*
Mám pravdu ve svém pokoji
Jen klidně ve zdech visí
Ostří brousí mistři tkalci
v tenkost pavučin
Jemná zrnka z komet prachu
i dnes, jako kdysi
klidným dechem čekají, až
uvedu je v čin
*
Mám svou pravdu na hrdle a
pevně v kůži vrytou
Ve svalech, jež pohání (zvuk)
motorových pil
drtí sloních kostí temnou ,
bylinkami sytou
Zlehka hřeje do dlaní.
Večer pokročil.
***
Přečteno 490x
Tipy 28
Poslední tipující: mkinka, šuměnka, enigman, Aťan, ZILA78, Dota Slunská, Hazentla, Písnička..., Avola, Noc17, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)