******
~Bohyně hor~
*~~~*~~~*
Bohyně hor posílá po vánku
krásu těch nebeských červánků
a taky čerstvé horské povětří
co pošimrá a studí na tváři.
Přidá i vůni horského pramene
a blesky od vrchů už brzy zažene,
jeden blesk řádil nad údolím
zasáhl strom,k nebi stoupá dým.
Nejvyšší vrchol mrak rozpáře
z nebe teď padají snad trakaře,
jak svíci zhasne hořící strom
a jako z dálky už je slyšet hrom.
I slunce vykoukne zpod mraků
a čeká snad na chvíle zázraků,
vrcholky hor se sněhem zatřpytí
kohopak ta jejich krása chytí?
Chytila básníky chytila malíře
co o nich vytvoří je až k nevíře.
Já na malý kopec z okna hledím
proč o něm nepíšu?Já to spravím.
Ten můj kopec za oknem pokoje
moc krásně zelený celý je,
a nad lesem tam letí bílí racci
kteří se asi z výletu vrací..
~~~~~~~~~~~~