~~~*~~~
Jdu s vnučkou do parku
s mrkačkou v kočárku
vnučka pak sedne si
v pískovišti,
prý její panenka
hladná je,nespinká,
z písku ji bábovku
upéct musí.
Tak papej maličká
povídala vnučka
a bábovka z písku
je v peřince,
pak běží natrhat
do středu trávníku
kytičku fialek své mamince.
Tak vytřesu z kočárku
pískovou bábovku
pohladím vnučku a jdeme
vždyť my domů
už chceme.
Maminka tam čeká
na svého tuláka
a z parku kytičky
hned dá do vázičky…
Maminko,
zítra v parku v kyblíčku
uvařím polívečku
přinesu ti ji domů,mámo,
určitě by ti to taky
zachutnalo.
……
A babičko,jetelíčky
ty uvařím jak knedlíčky.
To bude mňamka
a pochutná si můj méďa
i táta a mamka…
~~*~~~*~~~*~~~*~~