~~~~~~~
Strašák
☺☻☺
*********
Na hlavě
z koudele vlasy
širák ale moc rád nosí
jeden moudrý „starý pán“
prý svoji vlídností
je všude znám.
A poradí vždycky rád
smutek na něm ten není znát
vyslyší mě s klidnou tváří
a to se mu vážně daří.
☺=☺
Jindy je ticho ani nemrkne
jak vítr zafouká tak přikývne
za radu neplatím v kapse má díru
na nový frak mu vezmu míru.
Je to můj strašák
co pohodu vždy rozdává
a první zelené lístky ohlídá,
dál bude stát na zahradě
jen mu pár vousů přibude na bradě.
Na naší zahradě v plné parádě
tam stojí sám
ten starý vousatý pán.
☺=☺
Ano,takový je život strašáka
ten rady rozdává,nikdy se nefláká
já mu dám růži
do knoflíkové dírky
a širák mu ozdobím
ptačími pírky…
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,