~~~~~
Ráno a slunce.
**************
Na okno východní
se ráno slunce směje
tak okno otevřu
pozvu si slunce do pokoje.
Slunci se ukloním
ať zahřeje mi líce,
nesměle poprosím
„hřej ještě trochu více“.
Já bych víc hřálo
slunce mi odpoví,
musíš však počkat
je zimní období.
Už je mi chladno
tak okno zavírám
na další východ slunce
se zítra nachystám.
…
Už ale nebudu u okna
jen v košilce stát,
budu v tvém náručí
a ty mne budeš hřát.
,,,,,,,,,,,,,,,