~~~~
Z mraků.
*********
Z mraků se slunce kouká
vítr mu do paprsků fouká
sluníčku se však podaří
že nás dole pohladí po tváři.
Pak slunce uvidí ty kaluže
vítr je slunci sušit pomůže,
napřed však slunce podívá se
co všechno v těch loužích
zrcadlí se.
Kdejaký keř,strom i travička
vlaštovka,vrabec i jiřička
jak ale uvidí mraků stín
tak honem začne se sušením.
Za chvíli černo.Sluníčko spí?
Ne,jen přes ty mraky se nevidí,
všechno se pod deštěm chvěje
protože jak z konve leje…
…ó jé je…
~~~~~