Průvan si pohrává
s útržky starých not,
nálada prchavá.
Kusy zažloutlých fot,
koláž skvrn po vínu,
omšelé otisky našich drah.
Úder v slonovinu,
stírá z piána letitý prach.
Zborcených klapek tón,
zrezlých rozhýbe spon
sevření.
Již není
pianisty, piána,
nečistý zvuk do rána
a pak hrobový klid.