~~~~~
Co se červená?
************
Na balkoně v truhlíku
jahody mi zrají
snad se trochu nestydí
že se červenají.
I ty první třešně
by se červenaly
jen kdyby je kluci
hned bledé netrhali.
Není červená jako červená
takový mák
z červené za chvíli
nic nemá.
Červená je taky růže
a kapička krve
to když trn z té rudé růže
bodne si do kůže.
Červená,červená...
~~~~~