~~~~~
Lenochod.
**********
Lenochod dvouprstý
ten už zná své cesty,
pomalu si chodí
nebo spíš nechodí.
Na větvi si visí
tam v listí hoví si,
ve vlhkém jen žije
ani se nemyje.
Srst se mu zelená
od řas je zbarvená,
ocas mu nenarost.
Chybí mu ta radost?
Lenochod líný je
a v tom si libuje,
má krycí zbarvení
to se mu to „lení“.
Prý komu se nelení
tak tomu se zelení.
Jen lenochod si lení
v pralesní zeleni,
tady se lenochod
celičký
zelení….
~~~~~~