~~~~~
Smutek a slzy
***************
Nemoc a bolest,
smutek a slzy,
proč to tak k sobě
musí patřit?
Myšlenky temné,
všechno je černé,
má snad Boha prosit?
Ten však nepomůže,
snad ani nemůže,
hlavu svou dál
ve dlaních má,
slzy je smáčí,
neplač, to stačí,
koho však jiného
poprosit má?
Když nemoc jakási,
schovaná je kdesi,
na svět se klube
a pomoc, kde jsi?
Tak jenom doufat
na lepší čekat…
Ach Bože, pomáhej
sílu všem rozdávej.
Slzy však nechává
dál z očí téct si.
~~~~~