Anotace: Prosím...vy tam nevidíte hrnec od medu?
Sbírka: (°+°)Divné město(°+°)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lišky.
------
Prosím,řekni mámo liško
co nám dáš dnes k obědu?
Copak vy tam nevidíte
ten velký hrnec od medu?
Lištičky ho dobře vidí
na med dnes chuť nemají,
dál hledají po kuchyni
vzduchu se však nenají.
Nakoukly i pod pokličky
na talíře v kredenci,
nakonec však vylízaly
všechen med co byl v hrnci.
A co nám dáš mámo milá
copak nám dáš k večeři?
Vy jste ale moje trdla,
no přece hrnek od peří.
Tím hlad mámo nezaženem
jdeme na lov,honem,honem.
To vám děti zatím stačí
v pohádce se takhle svačí.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,