VEZU TI Z INDIE...
VEZU TI Z INDIE...
*******************
Vezu ti z Indie tři pera ptačí
Přeletět pomohou Arabské moře
Dnes už se neptám, víš, jestli to stačí
Raději budu žít, než touhou shořet
*
Vezu ti z Ásamu čajový lístek
z keře na samém okraji sněhu
Myslel jsem na tebe v tom samém místě
matko všech zajatých vojenských zběhů
*
Vezu ti svítání v jedné z mých halen
sebrané z vrcholků Himálaje
Rudé je, bez ptaní vezmi ho Ale
v nepravých rukou rychle prý taje
*
Vezu ti také stopy v písku
tygří, ze srdce Sundarbanu
K nim jen pár veršů do notýsku
co šeptal Sádhu do turbanu
*
V inkoustech Nirvánu vezu ti ještě
abys ji měla nadosah
Světélko Sucho v provazech deště
pro tebe mám z cest po kapsách...
***
Přečteno 363x
Tipy 25
Poslední tipující: mkinka, Frr, Kyška, Jan Voralberg, šuměnka, enigman, tato22, trhla.marketka, Noc17, Kett, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)