Anotace: Bílé kopretiny,petrolejka,západ slunce a sklenička vína...
Sbírka: (°+°)Divné město(°+°)
~~~~
~U Altánku~
~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Na zahrádce u plotu
kvetou bílé kopretiny
které jsou při slunci západu
do zlata vždycky
zabarveny,
den se krátí,už se stmívá
brzy je noc hvězdnatá,
u altánku svítí petrolejka
kolem ní
se můra třepetá.
Já chtěla „O noci“ verše psát
žádný mě však nenapadá,
chce se mi snad spát?
Naliji si skleničku vína
ten spánek mne snad přejde
a Múza
ta cestu za mnou najde…
Nenašla?
Říkám si,tak lampu sfouknu
a dřív než půjdu spát
na hvězdy nad hlavou se kouknu.
O Múzách a verších
si nechám jenom zdát.
~~~~~~~~
Něco pěkného,tvořivého
o lásce a tak…
jen si to po probuzení
zapamatovat.
~~~
*-*
já mám ten notýsek s tou tužkou pořád vedle sebe,ale básnička o kopretinách je krásná...mě už pokvetou taky každou chvíli...o))
15.06.2012 22:16:04 | střelkyně1
Já kopretiny miluju...a vůbec mi nevadí že nevoní...
15.06.2012 22:26:36 | Květka Š.
já taky a teď jsem měla poprvé i plnokvětou,kterou jsem si dovezla ze Slovenska a déšť mi ji zlomil,no uvidím,snad se ještě zmátoří...:))
15.06.2012 22:28:35 | střelkyně1