~~~~~~~~
Vernisáž
~~~
V jednom lese u krmelce
tam bydlí dva skřítci,
mají klobouk ze zvonků
jsou jak tajtrdlíčci.
Každý den se starají
o zatoulané myšky
a cestou lesem rovnají
povadlé pampelišky.
Brzy ráno mezi smrčky
zametají chodníčky,
taky kolem keřů s šípky
pro šikovné pavoučky.
Ti pak mají na soukání
všude místa dost,
mezi volné větvičky
pavučiny na výstavu,
usoukají pro radost.
To jedna velká pavučina
je jak z kvítků stvořená,
další jsou jak z krajky
to je fakt podívaná.
Jedna hezčí je než druhá
tak zítra bude "vernisáž"
a které dají medaili?
Jo,to za chvíli nepoznáš.
~~~~~~~~~
Pes našeho myslivečka
všude skáče.
...Konec..tečka...
……