koli...
Anotace: dující..dražé...
na gramofonové desce
se roztočily
uzené mrakodrápky
tak jsem je pokapal hořčicí
a sledoval
jak tančíš
na stole
s lampou na hlavince
a kolem
se líně posouvají
zelené housenky...
nasadil jsem si brýle
jen tak
na smeták
rozestavil ruce
jako sádrové kuželky
z cínové mísy na lanýže
jsem si odloup
obličejem
hrst třešňového želé
tys vytáhla mé putovní kalhoty
zpod postele
shrnula z police knihy
vázu obrázek spasitele
a dvě závojnatky
do prádelního hrnce
a zapálila sirky...
vybruslil jsem
z ohnivé fagule
jako ožehlý trumpetista
s plamennou melodií
ty ses rozesmála
a začala balancovat
s pugétem květin
na čele
s očima jak baterky
oblečená jen do obrazu
a pak jsi natočila vodu
a spláchla mě...
oba jsme relativně v klidu
a pohybujeme se
nezávisle jeden na druhé...
co z toho vyplývá?
že nám něco chybí
v rytmu ztŕacených slov
neklid tančí myslí
a touží
po ozvučení...
že vlastně jsme
na kolizní dráze...
Přečteno 326x
Tipy 13
Poslední tipující: Psavec, jima, Radhuza, střelkyně1, Petbab, poeta
Komentáře (4)
Komentujících (4)