Šašek a divoženka
Anotace: bylo jednou jedno království a všichni se tam jmenovali stejně... Pro Míšu
Povím vám pohádku
jako již mnohokrát
o jednom království,
kde smát se nesměli...
kapitola první:
Tančili spolu z čisté lásky,
on - šašek z růže květ,
lamač srdcí napohled,
v dlaních...
bosou divoženku z roští,
u nohou ležící krásky
ona - víla v cárech
snů,
však hodná byla a prostá,
sotva napočítat do sta
v slzách malých
pro šašky to srdce měla
a princové jí byli božští...
jednou jej zřela
a už měl ji v spárech
netušíc...
jak moc se chvěla
tlukotem srdcí svých
ji uchopil
a lásku stavěl na odiv,
poprvé políbil,
vylekal,ochránil,
však ne před zraky
bot tanečních...
(čímž)
uved v rozpaky
snad napořád
...přinesl chlad
tentam byl smích
pak moře dnů
trval odliv
a příliv...
jen chvíli
až jednou...
se odcizili
citům
a srdce zvonům
...pukla
Přečteno 323x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, czbero
Komentáře (2)
Komentujících (2)