Anotace: Opět písňový text na známou melodii, pro kterou mám jistou slabost...
Já kvůli Tobě ošidil jsem spánek
a zrak můj zaplál touhou létavic,
pod hvězdným nebem Amor měl svůj stánek,
já Lásky Tvojí chtěl si dopřát víc!
Nebesa dala mi své požehnání,
Jižní kříž zazářil nám nad hlavou
a já uvěřil, že již nic nebrání,
abys konečně byla dneska mou!
Šťasten jsem pevně v náruči Tě svíral,
polibky poplenil záhonek úst,
bláznivou touhou po splynutí zmíral,
abych si vynahradil dlouhý půst…
Měsíc rozžal stříbřitou lampu svoji
a hvězdy jasné svit svůj přidaly,
pod jižním nebem, meteorů roji,
vášnivě jsme se pomilovali.
Byla to slast a nevýslovná krása
cítit zas v srdci ten bláznivý žár,
vnímat jak duše skřivánkem si jásá,
přijímat Lásky Tvojí vzácný dar…
Poezie jenž mnohé dnešní mládí nepobere, jiné však dále hořkosladce hřeje.
25.07.2012 15:28:52 | Lilien