~~~~~
~~~~~~~~~~~
Kuchař nosí bílou zástěru
a vysokou čepici
kuchařské nářadí má vzorně
složené v polici.
Má tam:
lžíce,vidličky,nože,vařečky,
naběračky a taky kvedlačky,
struhadla,prkýnka,pokličky
kastrolky a různé pánvičky.
Co nám uvaří pan kuchař vážený?
Velký hrnec smíchu a kudlibabky
smažený?
Už smaží,peče a vaří dvě omáčky
a zadělal si těsto na pohádkové
koláčky.
Je léto,tak na zahradě ve stínu
máme nachystanou velkou hostinu.
Pak se přihnal mrak,začalo pršet
musíme ze stolu všechno uklízet.
Na talířku zůstaly jen sněhové
pusinky,
na ty napršelo,pusinky se scvrkly
a jsou malinký.
Ale to nevadí,pusinky snědl pes
a čumáček od pusinek psa lepí
ještě dnes.
~~~~~~~~~~
já jsem na to slovíčko úplně zapoměla,až teď jsi mi ho Květuško oživila,když jsme si je jako malé holky házely do vlasů...a toho kuchaře jen tiše závidím...:))
09.07.2012 21:42:08 | střelkyně1
Kudlibabky?? Co to krásné slovo znamená, smím-li se ptát?
;-)
09.07.2012 18:50:05 | Kropydlína Škopounová
kudlibabka,čumbrk....to jsou ty kouličky co rostou v lopuchu
a co po sobě jsme házeli a oni ty potvůrky držely na svetru,tričku,vlasech a tak.
A podle nich vznikl suchý zip.
09.07.2012 20:27:06 | Květka Š.
já neznal ani jedno a kudlibabky mě dostaly. To je krásnéj výraz:)
09.07.2012 22:18:27 | kočkopes