~~~
Koberec
~~~~~~~
Zdál se mi zvláštní sen
já šla jsem po mořské hladině
jak po koberci z mořských pěn
jen jsem se po kotníky brodila
a v pěně jsem jako víla tančila.
Mám z mořských perel čelenku
a z chaluh vzdušnou halenku
sukničku z mořských sasanek
a z mořské vlny slaný copánek.
Došla jsem po tom koberečku
až ke břehu krásného ostrova
na koho asi čekáš,námořníčku,
já bych to moc ráda věděla.
On čekal snad mořskou pannu
ne mě jak jsem si myslela
já asi už brzy z postele vstanu
právě jsem se ze snu vzbudila.
Ale jaká škoda,
v té mořské pěně jak na koberci
tam by se ale dalo prožít věcí…
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,