Anotace: <p>Veronika není jen tak běžné jméno,</p> <p>je tím...
Veronika není jen tak běžné jméno,
je tím nejkrásnějším ze všech jmen.
Něco hluboko ve mně je uzdraveno,
někdo zlý je navždy přemožen.
Kéž mi stále neuniká
uplakaná Veronika.
Její usedavý nářek zní
jako střepy skla na dláždění.
Pod okny lká harmonika,
zpívá píseň pro básníka
Veronika
Veronika…
Říkám si:Už mlč! Na co jsou slova?
Mé oči ti prozradí, kdo jsem.
Všechno, co se v našem nitru schová,
pronikne ven tímto zrcadlem.
Kéž mi stále neuniká
usměvavá Veronika.
Jako mince zvoní její smích,
Veronika tančí v ulicích.
Harmonika lká a vzlyká,
své srdce mi odemyká
Veronika
Veronika…
Zas myslím na Veroniku,
na její smích i na tichý pláč
a jak šeptá slova díků…
Neděkuj mi, nemáš vůbec zač.