Anotace: Jen malý pokus
Nohou váhavou
kloužu oblohou
s kouskem skořice
vdechuji silice
svět se zamžívá
den už doznívá.
Přichází noc
S krabičkou zápalek
a hrstí píďalek
hraju si na dětství
v pohádce o štěstí
sladké jsou představy
jak stálé přístavy.
Život je sen
Bortí se obrazy
pod vrstvou námrazy
nádechy roztrhá
když kohout kokrhá
všechno mi uteklo
snění se vysmeklo.
Zas je tu den