Anotace: ...
Pozoruji déšť
snášející se k zemi
periodicky
/kdosi si totiž stěžoval,
že květinám vyschlo v krku/.
Nejprve s rozvážným
kapity kap
/jak nesmělý mládenec,
obcházející dům své milé/
a potom s rázným
ratata
/jako když pochodují vojáci
slepě dle rozkazu/
-zvládne to i bez bubnu-
Za chvíli vysvitne slunce
/nikdo nedokáže plakat věčně/
a pošimrá tě na líčko
i pod bradou
svými vřelými paprsky
plnými něhy
a vše je zapomenuto.
A tak je to v dubnu
aprílové počasí