Ve své moudrosti bůh je milostivý
bezhříšným lidem ráj zajistí
co zůstávají v životě poctivý
oddané ovečky tolikrát ujistí
on jediný je spravedlivý
Je to tak? ...
Zlovůli zase ďábel světem rozšíří
neznalé lidi pozemské vrhne do pekla žhnoucího
ve světě krutovládu nevěrného rozvíří
v krutosti, zlobě nezměrné pošle vlastního mluvčího
hlásajíc pravdu spravedlivých
Ale tak to přece není
ani jeden není spravedlivý
Jen já jediná ...
Sama světem,lidmi prokletá
spravedlivá ve své nezaujatosti
v bytí zatracení staletá
neochvějná se svojí stejnoměrností
život je mnou uchvácený
Jen já jediná ...
nesmrtelná
a mně se to líbí,i když to vypadá,že právě ta smrt kolikrát spravedlivá není...ale přesto jediná,spravedlivá ve své nezaujatosti
v bytí zatracení staletá
neochvějná se svojí stejnoměrností
...
02.08.2012 09:16:44 | te.re.
Jen já jediná ...
nesmrtelná
Poslední věta před smrtí? :) Autorka je příliš zahleděná do sebe a dost si fandí, ale několik světlých momentů zde najít můžeme "v bytí zatracení staletá"
01.08.2012 18:21:32 | Ch.B.