Pár slov
Anotace: Sbírka pár mých veršíků, které mně napadly..
Okno
Dívám se oknem
na všední den
na stín holých větví
jenž tvoří ornament
Vítr tam pěje
Svou píseň labutí
Souhra barev
Když se listí rozletí
Dívám se oknem
na smutný den
mraky když táhnou se
po obloze
Mé myšlenky
dnem rozutečou se
Ucítím záchvěv průvanu
okno když náhle rozletí se...
Stíny
Vše kolem mne
večer když utichá
klid s temnem se snoubí
Stínem myšlenek
co mne teď napadá
myš utíká do podhoubí
Ve stínu obrys tváře,
Se zvuky kroků
Na mně se usmívá
Mám mít strach?
mám se bát?
Kdo jsi? Tiše se ptám
Stíny duchů,
těch duší kolem nás
které bůh opustil
začíná poprchávat,
já venku jsem zůstal sám
mezi těmi stíny...
Tmavé obrázky
Prohlížím si
tmavé obrázky,
které visí nade mnou,
Oživlé duše
něčích myšlenek,
náhle se rozhoupou
Temný hrom,
bouřka s deštěm
venku když zaduní
A náhle chlad
vlhkého vzduchu
Kolem mne zašumí...
Noc
Vracím se tmou,
ulicí od metra
Jiřího z Poděbrad
velký měsíc
jeho zář nade mnou
jako míč chce si hrát
Jak tak jdu
Míjím věž,
Vinohradské vodárny
Přede mnou park
A nad ním měsíc
na mně se usmívá
Je mi fajn,
večerní vzduch
když tmou mně unáší
Naplněn dojmy
a těmi myšlenkami
pro inspiraci...
Komentáře (1)
Komentujících (1)