Anotace: <p>Dětství tam u nás na malé vísce,</p> <p>lesy kolem...
Dětství tam u nás na malé vísce,
lesy kolem obklopené.
Jak ráda jsem to měla tam
a vítr mé kroky závál v dál.
Dnes po tolika letech se tam vracím,
lesy stále tytéž jsou, vítají mě jako
ženu léty ztracenou.
Ves stejná je, zas v tom letním odpoledni,
starý kříž tam u cesty.Jen lidé co jsem tolik
měla ráda, se sem se mnou už nikdy nevrátí.