Narození
Dlouhé je čekání na první pláč,
když v ranním svítání
ptá se Tě pohledem:"Copak jsi zač?"
S bolestnou něžností
hladíš tu dokonalou tvář
a v duši sladké starosti
na co se připravit máš.
Na něžné oči batolátka
i plachý úsměv školáka
a hrdé čelo rebelanta
i mokré botky tuláka.
Až život odroste, jak jarní tráva
pak Tě jak věčnost vyleká
z úst dospělého člověka
"maminko moje drahá"
Přečteno 810x
Tipy 27
Poslední tipující: enigman, Romeo3769, PriceznaKonzuelaBananaHemok, Wor, poeta, střelkyně1, srozumeni, V.N.Losinský, Dračičák, Radhuza, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)