Bad Day
Buď vítán Chárone,
sestřička Smrt Tě posílá?
Neříkej, opravdu ne,
že mi snad svíčka dohořívá?
Ne, svíčka je
ještě dost veliká.
Jen při tvém stavu
malinko zabliká.
Máš v hlavě otázky
a žádné odpovědi.
A to opravdu dobré není.
Já jsem jen výplodem
Tvé fantazie,
jenže moc dobře vím,
jak těžko Ti je.
Děkuju Chárone,
v hlavě jen zmatek mám.
Lepší to nebude,
když mi duše a srdce umírá.
Chtěla bych odejít
třeba jen na chvíli.
Jenže to nepůjde, nenastal čas,
pokud se nemýlím.
Tak se s Tebou loučím
Chárone můj milý.
Že zdravím sestřičku Smrt.
A velice se těším,
až se jednou setkáme.
Nemůžu se dočkat,
opravdu se těším
na tu přenádhernou chvíli.
Buď sbohem má milá,
odplouvám.
Buď sbohem Chárone,
mysl svou vypínám.
Je to asi poprvé, co jsem četla báseň, ve které je promluva s Cháronem.
Opravdu mne to zaujalo.
22.08.2012 14:26:20 | TeruKurosaki
Děkuju moc, v té básni jsou všechny pocity toho jistého dne a rozhovor s Cháronem to vystihl úplně nejlíp.
22.08.2012 18:12:32 | maca5.5