PODZIMNÍ
Hřeješ jako paprsek podzimního slunce
co zpoza mraků nesměle vykukuje
a tak plachá jako motýl na louce
co naposledy z místa na místo poletuje
voníš jako nebe z barevného listí
co stává se naší křupavou peřinou
když výdech babího léta nás ukořistí
a záhy obejme nocí měděnou
usmíváš se jako dozrávající sad ovoce
co shazuje k zemi své sladké dary
i jako měsíční stříbro co odráží se v potoce
i jako podzim co má své nevšední nálady a rozmary
když na věky
stáváme se jeho součástí
tak nasáknutí jeho nestálostí v obrazotvornosti
a smyslně hřejivé hladně povětrné dokonalosti
tak střízlivě omámení jeho malebností v harmonii
a důmyslně propracované přírodní barevné nostalgii.
Přečteno 313x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Aťan, střelkyně1, synanceia, Blázen Viky
Komentáře (2)
Komentujících (2)