Sklo
dělící hranice od vší krásy
oko "vševědoucího"
toho škodolibého pána
který provokuje tvé smysly
a vybízí k neuskutečnitelným
touhám
pro které tato chvíle
není určená
Dřevěný rám
víčka držící to věčně bdělé oko
tak pevná a vytrvalá
že ani jedno mrknutí mu nedopřejí
však tobě nabídnou
lehkou ochutnávku
toho nedosažitelného koktejlu
všech chutí a vůní
A lehké závěsy
jako pomíjivé řasy
se občas poddají tvé vůli
a skryjí před tebou svět
jako slepecké brýle
aby na chvíli zastínily
tu tvou bezmocnou touhu
napít se koktejlu...
...a žít